Devisioona kiertää Suomea loppuvuonna

Pitkän koronatauon jälkeen erilaiset tapahtumat alkavat taas heräämään henkiin. Marras-joulukuu on suorastaan suhteettoman antoisa, sillä Devisioonan tekemisistä ja näkemyksistä päästään puhumaan peräti kuuden tapahtuman verran – ja eri puolilla maata. Mikä hienointa, kaikki tilaisuudet ovat ilmaisia!

Jouni Heikniemi

Pilveä Järvi-Suomen ytimessä 11.11.2021

Ensimmäisenä yhteisötapahtumana ohjelmassa on torstaina 11.11.2021 pidettävä Azure JKL Jyväskylässä. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 2017 ohjelmistoyritys Adafyn järjestämänä, ja tällä kertaa kyseessä on kolmas inkarnaatio tapahtumasta. Kävijämäärät ovat olleet joka vuosi siellä reilun viidenkymmenen päällä, joten aika napakan kokoinen porukka: keskustelukin vielä onnistuu.

Puheenvuoroni on päivän viimeinen, ja otsikoitu mystisesti ”Jounin kuumimmat pilvipoiminnat 2021”. Kenellekään ei varmaan tule suurena yllätyksenä, että meillä kuumuus tulkitaan korkean tuottavuuden PaaS-palveluiden näkökulmasta: katsellaan siis hieman pilvisovelluskehityksen nykytilaa ja tulevaisuutta.

Ympäri maan Azuren asialla 22.-25.11.2021

Marraskuun viimeistä kokonaista viikkoa vietetään Azure Tourin merkeissä. Kiertueen ensimmäinen versio tehtiin reilu kolme vuotta sitten, kun kiersimme Jussi Roineen kanssa Oulun, Kuopion, Tampereen ja Turun, vetäisten jokaisessa kaupungissa päivän ilmaisen Azure-seminaarin. Viikko oli rankka, mutta ei niin rankka etteikö siitä toipuisi muutaman vuoden lataustauolla.

Tänä vuonna Azure Tour uusitaan 22.-25.11.2021, ja ohjelmassa ovat samat kaupungit. Puhujakaartiin on lisätty Ikkunastudiostakin tuttu Sakari Nahi. Luvassa on kuusi kolmen vartin esitystä ja runsaasti keskustelua. Aiheissa löytyy tietoturvaa, hybridipilveä, PaaS-kehityksen kokonaiskuvaa ja montaa muuta suosittua aihetta.

Microsoft toimii tämän yhteisötapahtuman pääsponsorina, ja siksipä kyseessä onkin ilmainen riemujuhla. Ilmoittautuminen on vielä auki, tervetuloa!

Viimeisenä Azure-skenen kokonaiskuva, Espoossa 9.12.2021

Ainakin toistaiseksi viimeinen tämän vuoden yhteisötapahtuma on Finnish Azure User Groupin järjestämä ”Azure Market in Finland”-paneelikeskustelu, joka järjestetään Espoon Keilaniemessä Microsoftin tiloissa.

Paneelissa kuuden yrityksen (Devisioona, Futurice, Gofore, Nordcloud, Sulava ja Zure) edustajat mm. puntaroivat pandemian liiketoimintavaatimuksia ja avaavat ajatuksiaan tyypillisistä Azure-projekteista ja arkkitehtuureista. Keskustelun tarkoituksena on levittää ymmärrystä siitä, mitä kaikkea Suomessa tehdään ja millaisia toimittajia, työpaikkoja ja yhteistyökumppaneita markkinoilta löytyy.

Ja vaikka esitykset, keskustelut ja näkemykset ovatkin tietysti tärkeitä, olennaista on myös sosiaalinen kanssakäyminen kahvitauoilla. Niitä tässä itsekin jo odottaa – vaikka etätyön malli onkin löytynyt, satunnaiset keskustelut konferenssikäytävillä ovat jääneet puuttumaan, ja ymmärrys muiden tekemisestä sitä kautta heikentynyt. Tervetuloa takaisin, yhteisötapahtumat!