Jouni Heikniemi vuoden Microsoft-vaikuttajaksi

Suomen Microsoft julkisti 28.6.2023 Vuoden kumppani -kilpailun voittajat, ja Devisioonan toimitusjohtaja Jouni Heikniemi valittiin Vuoden vaikuttajaksi. Mitä tämä tarkoittaa, ja miten yhteisövaikuttaminen liittyy Devisioonaan?

Devisioonalle Microsoft-ekosysteemi on luontainen koti. Kyse ei ole vain Microsoftin kumppaniohjelmasta ja sen tuomista eduista, vaan pitkäaikaisesta yhteisöstä, joka kasvattaa niin liiketoimintaa kuin tekijöitään. Pitkään Suomessa aktiivisesti toiminut Microsoftin maayhtiö luo markkinan, jossa uusien ratkaisujen kehittämiselle saa tukea, ja asiakkaita avustetaan oikeiden kumppanien ja ratkaisujen löytämisessä.

”Vaikuttaminen tässä ekosysteemissä on sekä megafonin käyttöä että herkkiä 1:1-dialogeja. Megafonia tarvitaan, kun halutaan viedä Suomen Azure-tekemistä uudelle tasolle, tai pyritään parantamaan toimintatapoja vastaamaan nykymaailmaa. Toisaalta varsin monesti isoimmat konkreettiset muutokset tapahtuvat yksittäisiin isoihin asiakkuuksiin tai projekteihin vaikuttamalla – on se vaikutustapa sitten neuvonantoa, auditointia tai teknologiakonsultointia.” kertoo vuoden vaikuttaja, Devisioonan toimitusjohtaja Jouni Heikniemi.

Mitä arvoa tällä kaikella on yrityksen, Devisioonan, näkökulmasta? ”Jokaisen IT-yrityksen – varsinkin pienen sellaisen – pahin vihollinen on huono IT. Epäonnistuneet hankkeet syövät luottamusta, ja sen puute vaikeuttaa jokaista myyntipäätöstä, rekrykeskustelua ja projektia”, Heikniemi summaa. Mitä parempaa Azurea ja projekteja Suomessa tehdään, sitä helpompi meidän kaikkien on päästä kiinni korkean jalostusarvon hankkeisiin, jotka oikeasti vaikuttavat myönteisesti asiakkaan liiketoimintaan.

Vuoden vaikuttaja uskoo Azuren voimaan

Palkinnon taustalla oli pitkälti Jounin pitkäjänteinen työ Azure-pilvipalveluiden parissa. Viime vuosina kolmesti järjestetty Azure Tour -kiertue on kasvanut erittäin suosituksi ja pidetyksi tapahtumaksi, ja jo 8 vuotta täyttänyt Ikkunastudio-podcast on niin ikään kerännyt oman seuraajakuntansa. Jouni on mukana myös Microsoftin Regional Director -ohjelmassa, johon on valittu 180 johtavaa teknologiavaikuttajaa koko maailmasta. Regional Director -rooli tuo myös jatkuvan yhteyden Microsoftin päämajaan ja tuoteryhmiin – suhde, josta on ollut apua ja hyötyä niin projekteissa, osaamisen kehittämisessä kuin hätätilannepelastuksissakin.

”Vapaaehtoistyö yhteisön eteen on ollut todella antoisa ja iso osa uraani”, Jouni Heikniemi toteaa. ”Konsultointi ja Devisioonan leipätyö maksavat laskut, mutta yhteisöllisen lähestymistavan kautta olemme oppineet paljon sellaista, joka olisi jäänyt muuten ymmärtämättä.” Devisioonan tarjoomassa Azure-pilvi, tekoälypalvelut ja Microsoftin sovelluskehitysvälineet ovat aivan keskeisessä roolissa, ja näistä tärkeistä aiheista puhuminen on samalla kuulemista: jokainen yleisö ja palaveri tuo aina uutta näkökulmaa siihen, mitä kaikkea oikeastaan pitäisi osata huomioida.

Devisioona jatkaa vahvoja panostuksiaan Azure-pilviosaamiseen, ja uskomme sen olevan selkeästi oikea tie meille. Samalla on hyvä antaa tunnustusta myös yhteisölle: Devisioona on asiakkailleen parempi IT-kumppani ja työntekijöilleen kiinnostavampi työpaikka juuri siksi, että meillä on toimiva ekosysteemi, joka ajaa kaikkia eteenpäin. Menetelmä on ehkä yhdistelmä inspiraatiota ja kilpailua – mutta yhtä kaikki, se toimii.

Tämä yhteisö ei ole syntynyt tietenkään vain Devisioonasta, vaan ekosysteemissä moni ansaitsee kiitoksen. Erityinen sellainen kuuluu kaikille käyttäjäkerhojen vetäjille, tapahtumien järjestäjille, ja aivan nimeltä mainiten Sakari Nahille ja Jussi Roineelle – herroille, jotka ovat mahdollistaneet omalta osaltaan mm. Azure Tourin synnyn. Näistä Roine palkittiin myös samalla Vuoden vaikuttaja -arvonimellä. ”On upeaa, että Microsoft on muistanut yhteisön pitkäaikaisia toimijoita Vuoden kumppani -palkinnoissa. Ekosysteemin kehitystyö on jatkuvaa, ja sen huomioiminen on kunnianosoitus kaikelle yhteisötyölle”, Heikniemi päättää.

Haluatko jutella Azure-ekosysteemin asioista tai kaipaatko luotettua neuvonantajaa? Ota yhteyttä!