Konsultoivaa otetta

Tietojärjestelmien elinkaarenhallinta on vaativa laji. Siihen voi kuulua niin työläitä tarjouskilpailuja, latistavia laatuongelmia, kireitä keskusteluita kuin maistuvaa menestystäkin. Devisioonalla on pitkä kokemus vaikeiden hankekokonaisuuksien kätilöinnistä – on kyse sitten uuden aloittamisesta, vanhan korvaamisesta tai sotkun selvittämisestä.

Aina meitä ei tarvita koodaamaan tai konfiguroimaan. Asiakkaalla saattaa olla toimittajapaletti valmiina, mutta pieni tönäys tarvitaan. Usein ulkopuolinen tekninen asiantuntija on avuksi, varsinkin jos tilanne on jo päätynyt kiristymään esimerkiksi asiakkaan ja toimittajan välillä. Olemme sparranneet niin asiakkaita kuin toimittajia, ja ylivoimaisessa valtaosassa tapauksista meitä on pidetty hyödyllisenä kumppanina.

Tarvitsetko roadmap-konsultointia?

Luultavasti, jos ongelmasi on sekava sovelluspaletti, liiallinen toimittajariippuvuus, sopivan modernisoinnin työjärjestyksen valinta tai jokin vastaava liiketoiminnan ja tekniikan tarpeita yhdistävä haaste. Autamme pohtimaan, mitä korjataan ja missä järjestyksessä. Mietimme kanssasi pilvistrategiaa, devauskulttuurin uudistamista tai laatutekijöitä.

Hankinnan tukena voimme auttaa esimerkiksi tarjouskilpailujen valmistelussa, vaatimusmäärittelyn kirjoittamisessa, projektinjohtamisessa tai toteutusvaiheen laadunvalvonnassa. Tuemme palautteellamme kaikkia osapuolia, ja autamme hankkeen ohjaamisessa kohti menestystä.

Joskus projektit jäävät jumiin, tai olemassa olevan järjestelmän tila alkaa epäilyttää. Tällöin suosittelemme auditointia: järjestelmän ja sen toteutusympäristön huolellista analyysia, jonka lopputuloksena muodostuu selkeämpi käsitys siitä, mikä oikeastaan on vikana, ja miten sen voi korjata. Joskus auditointi tarvitaan yrityskaupan arvonmääritykseen, joskus kehityshankkeen ongelmanselvitykseen, joskus (valitettavasti) oikeusprosessiin. Tiedämme mitä pitää tehdä – ja ennen muuta miten homma hoidetaan niin, että osapuolten toimintaedellytykset paranevat lisäkonfliktien sijaan.

Tarvitsetko palokuntaa tai suunnitteluapua? Ota yhteyttä!

Jouni Heikniemi

Ota yhteyttä

Voimmeko auttaa sinua? Ota yhteyttä, katsotaan löytyykö yhteinen sävel.

Jouni Heikniemi

Toimitusjohtaja
040 566 8379