Miten Devisioonan rekrytointiprosessi toimii?

Hyvässä rekrytointiprosessissa molemmat osapuolet saavat ja antavat. Rekrytointiprosessimme ei sisällä hiillostamista, vaan kasvatamme keskustelun aikana yhdessä ymmärrystä toisistamme ja yhteiselon mahdollisuuksista.

Kehittäjälle syntyy hyvän rekrytointiprosessin lopputuloksena käsitys siitä, mitä uusi työ tulisi olemaan, millaisessa porukassa työskentelisi ja millaisen kompensaation ja kehittymismahdollisuudet työ tarjoaa.

Tällä sivulla kerrotaan, miten Devisioonan rekrytointiprosessi käytännössä toimii. Vaikka meillä onkin vakiintunut tapa uusien ihmisten etsimiseen, huomioimme tietysti myös keskustelukumppaniemme tarpeet. Jos sinulla on esimerkiksi erityisiä aikatauluun liittyviä tarpeita, huomioimme ne aina mahdollisuuksien mukaan.

”On tosi siistiä olla se ensimmäinen kontakti joka saa kertoa Devisioonasta ja tutustua mahdolliseen tulevaan devisioonalaiseen. Kiinnostavaa on etenkin kuulla millaista tekemistä ja työympäristöä henkilö etsii ja käydä sitä keskustelua että vastattaisiinko me niihin tarpeisiin.”

– Jenni Tapanila, rekrymanageri

Rekrytointiprosessin vaiheet

Rekrytointiprosessimme tyypillinen läpimenoaika on 2–4 kalenteriviikkoa. Prosessi sisältää karkeasti nämä 6 vaihetta:

Ensikeskustelun käyt rekrymanagerimme Jennin kanssa. Sisältöhaastattelut aloittaa operatiivinen johtajamme Arttu yhdessä tuotantopäällikkömme Samin kanssa. Toisen sisältöhaastattelun järjestää soluliidi yhdessä mahdollisen tulevan solukaverisi tai valmennusmursumme Lauri kanssa. Soluliidi on myös mahdollinen tuleva esihenkilösi. Saat rekrytointiprosessin aikana kontaktin useaan devisioonalaiseen, ja kuulet usean eri henkilön näkökulman työstä Devisioonalla.

12 kuukauden aloitussuunnitelma on sinulle räätälöity suunnitelma siitä, mitä työsi Devisioonalla pitäisi sisällään ensimmäisen vuoden aikana. Emme siis tyydy rekrytointiprosessissa vain validoimaan yhteensopivuutta, vaan laadimme konkreettisen suunnitelman työtehtävistä ja osaamisen kehittymisestä. Tämä suunnitelma kädessä on hyvä käydä viimeinen yhteinen keskustelu siitä, onko tämä se matka jolle molemmat osapuolet ovat halukkaita lähtemään.

Referenssipuhelut ovat tyypillinen rekrytoinnin käytäntö, jossa me tulevana työnantajana haluamme keskustella lyhyesti muutaman kanssasi työskennelleen ihmisen kanssa puhelimessa. Meidän laajennuksemme käytäntöön on referenssipuheluiden kaksisuuntaisuus. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden puhua sellaisen Devisioonan kehittäjän kanssa, joka ei ole osallistunut rekrytointiprosessiisi millään tavalla. Keskustelussa sana on täysin vapaa, ja kehittäjä kertoo avoimesti omista Devisioonan kokemuksistaan. Tämä kohtaaminen voidaan järjestää joko kasvotusten tai puhelimitse, riippuen toiveistasi.

Devisioona on ihmisten työpaikka, ja meille rekrytointiprosessissa on tärkeää ymmärtää mihin olet menossa. Saat Devisioonan rekrytointiprosessista ammattiorganisaation näkemyksen siitä, miltä tulevaisuutesi työ meillä näyttäisi ja tutustut lähes kymmeneen Devisioonan ihmiseen. Keskustelun, kirjallisen aloitussuunnitelman ja työtarjouksen pohjalta pystyt arvioimaan, onko Devisioona sinulle oikea työpaikka.

”12 kuukauden aloitussuunnitelma työtarjouksessa kuvaa konkreettisesti sen, mitä Devisioonalla työt olisivat. Aloittaminen on sujuvaa, kun kaikilla on yhteinen tavoite. Aloitussuunnitelma on hyödyllinen sinulle silloinkin, kun matchia ei lopulta synny. Suunnitelma tiivistää sinulle kokeneen Azure-organisaation näkemyksen yhdestä urakehityksesi polusta.”

– Arttu Kataja, operatiivinen johtaja

Devisioonan rekryprosessista sanottua

”Haastattelut sujuivat mutkattomasti ja koin, että keskustelua käytiin molemminpuolisesti. Pystyitte nopeuttamaan rekryprosessia kun ilmoitin että minulla on kiire tämän kanssa.”

”Varsinkin se, että lähdettiin rakentamaan positiota työntekijän suunnasta eikä toisinpäin niin kuin normaalisti eli löytyykö työntekijää täyttämään tietty pesti.”

”Todella isoa roolia Devisioonan kiinnostavuudessa nosti 12kk henkilökohtainen suunnitelma. Se että työnantaja pystyy suoraan laatia tällaisen näinkin yksityiskohtaisen suunnitelman uuden työntekijän roolista on sekä mahtavaa että työntekijällekin helpottavaa tietää mihin on ryhtymässä.

” Koen, että sain hyvän kuvan siitä, millaiseen firmaan olen tulossa töihin sekä millaiseen rooliin.”